2008. szeptember 7., vasárnap

Gyümölcskenyér


Hozzávalók:
2 dl joghurt, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, 30 dkg aszalt gyümölcs, fél dl rum, 5-5 dkg étcsokoládé, mandula és kesudió, 1 kiskanál kakaópor

Elkészítés:
Legelőször az aszalt gyümölcsöt vagdald apróra és áztasd a rumba. Minél többfélét teszel bele, annál finomabb lesz a gyümölcskenyér. Kerülhet bele kandírozott narancs- és citromhéj, birsalmasajt, vagy karácsonyról maradt zselés szaloncukor is. Aztán a joghurtot keverd simára a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az étolajat és az egészet dolgozd ki jól. Borítsd bele a rumos gyümölcsöt a levével együtt. Tördeld össze, szórd bele a csokoládét, valamint az apróra vágott mandulát és kesudiót.
Alaposan keverd el és oszd a masszát két részre, az egyiket fesd meg a kakaóporral. Két kisebb őzgerincformát bélelj ki sütőpapírral, töltsd bele a kétféle masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig süsd.
Még melegen borítsd rácsra, húzd le róla a papírt, és kihűlve szeleteld. Ha még gazdagabban akarod adni, bevonhatod csokoládéval vagy cukormázzal is.

Nincsenek megjegyzések: