2008. szeptember 9., kedd

Gyümölcstorta


Hozzávalók:
8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 5-7 evőkanál tej
- a formához: vaj, zsemlemorzsa
- a tetejére: 4-5 evőkanál savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs ízlés és idény szerint, 1 csomag tortazselépor

Elkészítés:
A vajat a cukorral keverd habosra, majd sorban a többi hozzávalókat is dolgozd össze. A gyümölcstortaformát vajazd ki, hintsd be vékonyan zsemlemorzsával, simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt süsd meg. Rácsra borítva hagyd hűlni.
Helyezd tortástálra, a mélyedést kend ki lekvárral. Gyümölcsökkel csinosan rakosgasd ki, majd a leírás alapján elkészített tortazselével „fényezd”.

Nincsenek megjegyzések: