2008. szeptember 10., szerda

Linzerrudacska


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál reszelt citromhéj, kb. 1 dl tej, 20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: