2008. szeptember 13., szombat

Túrós gyümölcsbomba


Hozzávalók:
7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, kb. 20 dkg baracklekvár
- töltelékhez: 60 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál zselatin, 4 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg konzervananász, 10 dkg áfonyalekvár, 2 dl ananászbefőttlé

Elkészítés:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsire, egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.
A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard föl. Ha kihűlt, kihengergetve kend meg vastagon lekvárral és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaníliás cukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrós krémbe. Add hozzá a habbá vert tejszínt és oszd három részre.
Az egyikbe keverj reszelt citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd. Az utolsó ízét, színét áfonyalekvár adja.
A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd bele és dermeszd legalább 5-6 órán át. A formából kiborítva tálald, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal kis is csinosíthatod a felületét.

Nincsenek megjegyzések: