2008. szeptember 8., hétfő

Vargabéles


Hozzávalók:
20 dkg cérnametélt, csipetnyi só, 10 dkg mazsola, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs. Vaníliás cukor, 40 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 1 csomag réteslap, 6 dkg vaj

Elkészítés:
A mazsolát áztasd a borba. A tésztát sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt. Végül forgasd bele a tésztát, a lecsöpögtetett mazsolát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Egy mély tepsit kenj ki vajjal, és béleld ki két réteg réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén bőven túllógjon. Simítsd bele a tésztás masszát, takargasd be a réteslapokkal, közben mindegyiket locsold meg a maradék, olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig süsd. Hagyd pihenni néhány percig, aztán kockára vágva, porcukorral meghintve, tejföllel, vagy gyümölcsöntettel kínáld.

Nincsenek megjegyzések: