2008. szeptember 6., szombat

Zabkorpás-csokoládés keksz


Hozzávalók:
20 dkg rama margarin, 23 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 13 dkg (2 dl) finomliszt, 16 dkg (4 dl) zabkorpa, 6 dkg durvára vágott étcsokoládé, 1 kiskanál sütőpor, 1 mokkáskanálnyi só, 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük.
Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsire mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 12 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: