2009. január 13., kedd

Narancsos mandulakenyér



Hozzávalók:


12 dkg vaj, 10 dkg diabetikus édesítőszer, 3 tojás, 17 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál 1,5 %-os tej, 3 dkg darált mandula, 1/2 narancs héja, 3 evőkanál narancslé, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, a díszítéshez: gyümölcscukor, citromfű, narancs


Elkészítés:


A vajat az édesítőszerrel krémesre kikeverjük, és egyenként beleütjük a tojásokat. Apránként beledolgozzuk a tejet, az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a darált mandulát és a reszelt narancshéjat. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett (kb. 1,5 l-es, 25 cm-es) doboz formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Rácsra helyezzük, hurkapálcikával megszurkáljuk, és még forrón, narancslével meglocsoljuk. Rövid pihentetés után kiborítjuk, és kihűtjük. Gyümölcscukorral meghintve, citromfűvel, narancsgerezdekkel és narancshéjjal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: