2009. szeptember 23., szerda

Áfonyás túrótorta

Hozzávalók:
1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília, 35 dkg túró, 4 lap fehér zselatin, 1,5 dl tejszín, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A maradék áfonyát kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint. Miután kihűlt, a tortára kenjük, és az egészet fóliával letakarva hűtőszekrényben 2 óráig dermesztjük.

2 megjegyzés:

Marti M írta...

ezt ki fogom próbálni mert jól néz ki
http://www.receptonline.info

jellemzo_blog írta...

Szia! Nagyon tetszik az oldalad, ha gondolod nézz be hozzám is! Én még csak most kezdtem a blogolást.
www.jellemzo.blogspot.com