2009. szeptember 1., kedd

Kakaós szelet mascarponéval

Hozzávalók:
3 tojásfehérje, 1 tojássárgája, 4 evőkanál gyümölcscukor, 4 dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő, 2 csapott evőkanál sovány kakaó, 25 dkg mascarpone sajt, 15 dkg sovány túró, 2 lap fehér zselatin, 1 evőkanál mandulalikőr (narancslével helyettesíthető), sütőpapír

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 24 x 24 cm-es sütőformát (vagy a tepsi ekkora részét) kibéleljük sütőpapírral. A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük.
A lisztet, az étkezési keményítőt és 1 1/2 evőkanál kakaót összekeverünk, és a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a sütőpapírra kenjük. Sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. A tésztát 8 négyzetre vágjuk.
A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral. A túrót szitán áttörjük, és azt is hozzákeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük, mandulalikőrben feloldjuk, és a mascarponéhoz adjuk.
A krém háromnegyedét rákenjük a négyzetek felére, majd a többi négyzettel beborítjuk. Erre kenjük rá a maradék krémet. 30 percre hideg helyre tesszük, végül kakaóval megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: